DRUŠTVO STUDIO KORAK


COUNTRY LINE DANCE

Catalan Style & Honky Tonk


ONLINE WORKSHOPS

VPISNICA pdf - Online Delavnice:

https://www.dropbox.com/s/lhh4cwrvwcis99q/Vpisnica_Country%20Line%20Dance%20Online_2020-2021.pdf?dl=0

VPISNICA / PRIJAVNICA: odrasli vadeči - Country Line Dance

https://www.dropbox.com/s/brjoihfe36zks2p/Vpisnica_vadbe-rekreacija_2020-2021.pdf?dl=0


Kavbojski ples v vrstah

VPISNICA - Društvo Studio Korak

Kot že samo ime pove, je ples v vrsti (line dance) zvrst plesa, kjer plesalci stojijo drug zraven drugega – v vrsti, oziroma drug za drugim – v koloni. Izjema je Contra-Line Dance, kjer dve vrsti plesalcev stojita obrnjena druga proti drugi. Plesalci istočasno izvajajo v naprej določene plesne korake oz. plešejo po v naprej zapisani koreografiji. Plesi so sestavljeni iz preprostih in tudi do zelo zahtevnih koreografij.

Koreografije razvrščamo v stopnje zahtevnosti glede na število korakov in zahtevnost plesnih korakov. Glede na to, kje se koreografija spet ponovi pa razvrščamo koreografije še na to, na koliko sten se le-ta izvaja: običajno na 2 ali na 4 stene. Najlepše pri tem plesu je, da ne potrebujemo plesnega partnerja. Na plesišču imamo svoj prostor za ples, kjer nas nihče ne ogroža ali obratno. Če se pa zmotimo pa pogledamo k sosedi/u, se pravilno obrnemo in nadaljujemo z ostalimi. Nihče vas ne bo obsojal zaradi napake v plesnem koraku. 

Ples v vrsti  lahko zajema različne zvrsti plesa, od najbolj razširjenega kantrija in hip hopa, latino, irskih plesov pa do modernih in funky ritmov ... toda pri nas smo se odločili za Country Catalan Style in Country Honky Tonk. 

Ples v vrsti povezuje plesalce celega sveta in prav zato je pomembno, da se učimo plesati tiste koreografije, ki so uveljavljene in priznane, saj se tako povezujemo z drugimi skupinami ter skupaj uživamo na plesišču.

Več kot jih zna zaplesati isto koreografijo, bolj je na plesišču zabavno. Konec koncev je ples v vrstah namenjen prijetnemu druženju in sproščeni plesni zabavi.


Maestra Country Dance II / diploma "Oro"

Plesno rekreacijo Country Line Dance / kavbojski ples v vrstah, bo vodila plesna učiteljica in koreografinaja Jurka Blažko.

MAESTRA COUNTRY DANCE - diploma Oro

INŠTUKTORICA PILATESA, SFV, FINTESA

SPREMLJAJTE NAS

 CATALAN COUNTRY STYLE SLOVENIA

www.catalan-slovenia-event.com

 

CATALAN STYLE SLOVENIA

FB: Catalan Style Slovenia

COUNTRY ARIZONA

FB: Country Arizona


Country Arizona - Catalan Style

Tako potekajo naši treningi ... vedno je zabavno.